Recenzie – Africa, dragostea mea

Nu credeam că se va ajunge și la această clipă dar uite că cititul cu dorința de a știi ce se întâmplă mai târziu te face să citești fără oprire. Am ajuns și la ce-a de-a 4 carte bestseller scrisă de Corinne  Hofmann.Totul a început cu Îndrăgostită de un masai, a continuat cu Adio, Africa  și  Revedere în Barsaloi  ,iar acum am ajuns la ce-a de-a patra carte Africa,dragostea mea.
Sincer nici una din cele 3 cărți nu se compară cu prima, însă fiecare își are farmecul să și fiecare merită citită.
Am citit toate cărțile cu sufletul la gură și eram atât de curioasă oare ce va mai face Corinne.

Dragostea Corinnei pentru Africa  nu s-a stins nici după 20 de ani de la plecarea ei de acolo iar aceasta rămâne mereu în sufletul și mintea ei.Deși a vizitat și India, aceasta nu se compară cu frumusețea și naturalețea Africii.
Cea de-a patra carte începe cu o nouă expediție a autoarei și cu noi aventuri.După ce a vizitat India, aceasta s-a reîntors în Africa însă nu la familia ei.Nu încă, aceasta așteaptă ca fiica ei să fie pregătită să își cunoască familia.În vizitele  ei în Africa ajunge să cunoască alte triburi de africani, altele în afara de samburu și masai., de asemenea cunoaște și viața grea a femeilor din Nairobi și nu numai. Totul este detaliat așa frumos în carte ..mai bine te las să descoperi singură și să nu stric totul.

Dacă în prima parte a cărții vorbește despre vizitele ei în alte părți ale Africii, în cea de-a doua parte aceasta povestește cum a decurs întâlnirea fiicei sale cu familia ei africană.
Pasaje emoționante sunt descrise,ce poate fi mai frumos decât o familie reunită.Deși mama nu i-a însușit dragostea pentru Africa, lui Napirai îi place tot ce descoperă aici,se bucură de familia ei și își dorește să se se întoarcă.
O temere mare are însă Corrine, fiindcă Napirai este și fiica lui Leketinga ,bătrânii vor să o căsătorească și totul să fie după legile samburu.

Hmm oare ce   se va întâmpla ?Cum va lupta Corrine ca fiica ei să nu pățească ce pățesc fetele tinere și trib.Cum se va sfârși cartea, oare Leketinga o va mai lasa pe Napirai să se întoarcă în Elveția ?
Sfarșitul este unul imprevizibil și mai bine te las să îl descoperi singură pentru că merită.
O spune și soțul meu care nu prea citește el mult, însă această serie l-a captivat și pe el.

Pentru curioși , cartea poate fi cumpărată de la Editura All cu doar 30de lei.

Deyutza

17 Comments

  1. Nu am citit aceasta serie, dar pare interesanta. Si mie mi se pare fascinanta Africa, voi cumpara cartile sa ma delectez cu o lectura placuta!

  2. si eu as vrea tare mult sa le citesc, poate facem un schimb, ceva, am si eu cateva bune…chiar ma gandeam sa facem un pachet care sa circule!

  3. Cred ca dintre cele 4 carti doar aceasta mi-a atras atentia. Desi imi place mult sa citesc, aceste carti nu mi s-au parut pe gustul meu. Mai degraba mi-a placut sa citesc ce ai scris tu despre ele.

  4. Nu am citit aceasta carte, dar in ultima vreme am devenit tot mai atrasa de Africa si toate traditiile ei. Multumim pentru recenzie 🙂

  5. E fascinant ce se intampla in triburi, fiecare functioneaza dupa regulile propri si nimeni nu se poate impotrivi. Sunt curioasa sa aflu cum se termina cartea.

  6. Nu am citit cartile, dar tin minte recenziile primelor 2 carti. Nu cred ca tatal isi poate forta fata sa ramana in Africa. Si nici ca familia o casatoreste dupa legile lor. Doar e cetatean elvetian. Cred ca e de dragul povestii temerea astea. La o adica cele 2, mama si fiica nu apartin tribului, sunt doar venite in vizita.

  7. N-am citit niciuna din carti, dar am vazut filmul. Stiu ca nu-i mare lucru, dar este un inceput. Pozele sunt superbe si aduc un plus cartii pentru a te introduce in peisaj si atmosfera.

  8. Nu am citit nici o carte, am fost tentat sa ma uit la film, dar am renuntat pentru ca orice film am vazut si apoi am citit cartea sau invers, am fost intotdeauna dezamagit de film.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.