Relaxare cu uleiuri aromatice

Că îmi place masajul, că îmi plac uleiurile aromatice nu știu dacă mai e un secret sau un lucru pe care fetele care mă urmăresc să nu îl știe.
Și dacă totuși nu știi, îți spun acum că ador masajul, și nu spun nu niciodată la o aromaterapie cu uleiuri esentiale.

 Aromaterapie uleiuri

Aromaterapia este de fapt o tehnică de relaxare specială pentru a gestiona și pentru a  reduce stresul. Simțul mirosului ne poate ajuta să ne relaxam și ne afectează percepția referitor la bunăstarea personală. De mult timp se știe despre   mirosuri și arome că acestea  ne afectează, dar relativ puține se știu despre ceea ce e cu adevărat simțul mirosului și de ce găsim unele mirosuri plăcute și altele neplăcute. Pentru a combate, efectiv, stresul, trebuie să îți activezi corpul cu ajutorul unui tratament de relaxare.
 Aromaterapia cu uleiuri esențiale este o manieră controlată pentru a ne provoca bunăstarea personală.
Uleiurile esențiale sunt chimicale naturale extrase din flori, copaci și alte plante. Uleiurile sunt recoltate din anumite părți ale
plantelor, la anumite momente din ciclul lor de creștere. Deseori, mari
cantități de plante sunt necesare pentru a produce mici cantități de
ulei esențial. De exemplu, un litru de ulei de lavanda este făcut din
150 de kg de lavanda.
 Din acest motiv, uleiul esențial este scump, dar de obicei pentru beneficii terapeutice nu ai nevoie de cantități mari.
Dai un simplu search pe google aromaterapie uleiuri și găsești magazine ce comercializează astfel de uleiuri  numai bune pentru o aromaterapie.
Uleiurile esențiale pot fi periculoase dacă le folosești în cantități mari, acestea pot cauza iritații ale pielii, alergii și pot fi otrăvitoare dacă sunt ingerate. Sunt două căi prin care poți folosi aromaterapia și uleiurile esențiale acasă: masaj sau inhalare.
Eu una prefer mai mult masajul însă și nu zic nu nici unei inhalații deși asta e mai rar,nu pentru că nu mi-ar place ci pentru că mă sufocă mirosurile mai tari.Soțul meu însă preferă inhalațiile și adoră o baie fierbinte cu câteva picături de uleiuri esențiale în cadă.
La un simplă căutare ulei de masaj preț, am descoperit un site Planteea , este de fapt  o farmacie naturistă care comercializează produse din plante. Uleiurile esențiale sunt la ele acasă,găsești uleiuri din diferite plante, de la diferite firme , gramaje și clar diferite prețuri.
Atunci când am căutat ulei de masaj preț , am descoperit că produsele de la Solaris au un preț foarte mic în comparație cu altele.Știu că produsele lor sunt bune și merită  o mică sesiune de shopping cu multe uleiuri.

Uleiul de mentă are un preț de doar 6,6 lei și acesta este bun  ca stimulant general al funcțiilor digestive, ca antiseptic intestinal,
antidiareic, antispasmotic, antivomitiv și carminativ. Este recomandat
pentru tratarea diareelor, guturaiului, sinuzitei, migrenei, durerilor
reumatice și crizelor biliare.
Că tot vorbeam mai sus despre lavandă, 10 ml de ulei esențial costă doar 7,9lei.
 Uleiul esențial de lavandă acționează ca antiseptic, ușor antispastic,
carminativ, diuretic și calmant. Este recomandat în tratarea migrenelor,
cefaleelor, acțiunilor cardiace cu substrat nervos, bolilor de rinichi și ficat, tulburărilor digestive, meteorismului, reumatismului,
afecțiunilor aparatului respirator (tuse, tuse convulsiva, laringita).
Poate puțini sunt care știu că uleiurile de salvie au acțiune antiseptică, antiinflamatoare, hipoglicemiantă, ușor hipotensivă,
astrigentă, cicatrizantă și antisudorală. Acestea sunt adjuvante în tratarea
afecțiunilor vasculare, dischineziilor biliare, inflamațiilor
gastro-intestinale, diabetului, bronșitei, nervozității, reumatismului.
Să mai continui ?Nu cred că mai e nevoie, eu zic că te-am convins să folosești măcar o dată aromaterapia cu uleiuri esențiale.
Pe Planteea găsești uleiuri esențiale, pe lângă cele enumerate și se brad,pin, eucalipt, fenicul,cuișoare,lemongras, grepfrut și lista poate continua. În plus magazinul este o comunitate 100% românească ce pune la dispoziție o gamă largă de produse: suplimente alimentare, produse raw vegane,
produse pentru sportivi, cosmetice naturale, produse destinate copiilor,
produse de întreținere și curățenie bio, produse alimentare.
Spor la cumpărături 🙂  ! 

Deyutza

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.