Copilul meu la un moment dat a zis că nu ii mai fac dulciuri cum făceam odată.Auzind acestea am zis că trebuie să acționez.
E plin internetul cu rețete dar e greu să cauți o rețetă, când de fapt nu știi ce vrei sa prepari.
În aceste condiții o carte de rețete este ideală. Când am comandat pe All.ro m-am gândit să iau și o asemenea carte pentru că îmi va fi foarte utilă.
Așa dar această postare este 2 în 1 . Rețetă de prăjitură și o oarecare recenzie a unei cărți de bucate.
Pe Laura Adamache o urmăresc și pe blogul ei, însă după cum ziceam parcă e mai comod să mergi în bucătarie și să resfoieși o carte în loc de telefon .
Laura Adamache este unul dintre cei mai îndrăgiți bloggeri culinari și autoarea unei serii de cărți de rețete de mare succes.
S-a născut în Bucureşti pe 4 august 1976 şi a moştenit de la părinți
cele două pasiuni ale sale: gătitul şi fotografia. A absolvit Facultatea
de Geologie şi Geofizică din cadrul Universităţii din Bucureşti, fiind
de profesie inginer geolog. Momentan locuieşte în Italia împreună cu
soţul ei şi își dedică timpul numeroaselor proiecte culinare.
Am tot vorbit de carte dar nu am și zis cum se numește.
24 Prajituri rapide, căci despre această carte este vorba , conține rețete de prăjituri foarte rapide. Cea pe care am pregătit-o eu , am terminat-o in mai puțin de jumătate de oră, mai mult a stat la cuptor și apoi la răcit. O rețetă simplu de făcut și cu ingrediente ieftine și pe care orice gospodină le are în bucătărie .
2ouă mari
Mod de preparare
Punem ouăle într-un vas, adăugăm zahărul tos + vanilinat și sarea. Mixăm bine până ouăle se deschid la culoare și își dublează volumul.Fără să oprim mixerul adăugăm uleiul ,grișul , apa și făina amestecată cu praful de copt.
Turnam compziția într-o tavă și coacem prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180grade C, 30-35 minute până suprafața este bine rumenită.
Soatem tava din cuptor și lăsăm prăjitura să se răcească 5 minute, apoi scoatem și prăjitura din formă și mai lăsăm să se răcească încă 15minute.
Pentru sirop punem toate ingredientele într-o cratiță si dămla foc mediu.Fierbem siropul aproximativ 10 min .Stingem focul și lăsă, să se răcească vreo 5-6 minute.
Adăugăm siropul cald, lingură cu lingură peste prăjitura călduță.
După ce prăjitura a abosrbit tot sucul putem să o tăiem.
Pentru că am spus “ce scrie la carte ” eu recunosc că nu am respectat întocmi pașii sau mai exact timpul de așteptare la noi a fost mai scurt pentru că aveam două persoane care mă tot întrebau ce faci acolo, când e gata? cât mai durează , acum putem mânca, dar de ce durează atat, pot rupe o bucățică…. etc etc ….
Prăjitira e foarte bună, eu am făcut in trecut una asemănătoare doar că era însiropată cu lapte.
Pentru că a fost extrem de ușor de făcut am primit noi comenzi și trebuie să le testăm pe toate 24. Una am faăcut-o mai urmează celelalte 23 🙂

nici eu n-am mai facut prajituri de la revelion, deci cam trebuie sa pun mana pe lingura. asta pare foarte usoara!
buna idee si foarte rapida iar ce imi place mie cel mai mult la retetele laurei este ca intotdeauna imi ies prajiturile cand folosesc retetele ei
Foarte buna ideea si foarte usor de facut.
prietena mea face aceasta reteta si chiar am mancat de curand, mi-a placut!
pare chiar extrem de usor de facut si este o prajitura rapida. De obicei, le prefer pe cele rapide 😀
Mie nu-mi place grisul, dar prajitura arata foarte bine si cred ca as manca o bucatica. 🙂
Buna idee, usor de facut si cred ca este nemaipomenita.
Nu am facut niciodata reteta asta, pare rapida. arata bine, chiar daca eu prefer ciocolata in orice prajitura.
Delicioasa ,multumim de recomandare
De la revelion am facut doar prajituri de dieta. Sa ne revenim putin!
Awwww ce bine arata, cand vin la tine la Vatra Dornei sa-mi faci si mie :))))), te pup 🙂
destul de usor dar eu nu prea le am cu prajituritul
Sunt de acord cu tine, mai mult imi place sa rasfoiesc o carte decat sa butonez telefonul. O sa imi iau si eu cartea in curand. Iar pana atunci prajitura o fac dupa reteta ta de aici.
Eu niciodata nu pot sa respect reteta 100%, cred ca de asta nu prea imi ies prajiturile 🙂
Eu sunt praf la prăjituri. Praf!!! Și am mai spus undeva ca i-am promis copilului ca îi voîngheață face în casa ca sa renunțe la dulciurile din comert
O s-o incerc si eu, pare foarte buna si e usor de facut!
Ce bine arata, in ultimul timp am inceput sa intru si eu in ale gatitului asa ca poate intr-o zi am sa incerc si eu reteta.
Cred ca o sa-i placa si baietelului meu prajitura asta, o sa o incerc si eu mai ales ca se face atat de rapid iar timpul este dusmanul meu in ultima vreme
Cred că i-ar place și fetiței mele prăjitura!Mi-am notat rețetă!Arată foarte bine!
Si mie imi plac retele Laurei, cred ca ii urmaresc blogul de vreo 4-5 ani.
Am si eu 2 carti de bucate de ale ei si imi plac mult. Sunt usor de facut si retetele par delicioase. Pe aceasta nu o am si nu pot sa spun decat ca mi-ai facut o pofta nebuna de prajitureala …
Nu am mai achiziționat de mult o carte cu rețete, dar aceasta e foarte simpla și ușor de făcut. Nu știam de aceasta bloggerita trebuie neapărat să-i caut blogul.