Reguli esentiale pentru o garderoba functionala

Dulapul unei femei,fie ea fashionista sau nu,se gasesc mereu elemente cheie,pentru a compune tinute in trend.Garderoba unei femei,este o adevarata cutie cu comori,un mister care abia asteapta sa fie descoperit.


Eu una obisniesc sa fac curatenie generala..primavara si toamna/spre iarna.Primavara cand scap de hainele de iarna,abia astept sa imi spun,ca nu am aia,aia sau cealalta si trebuie sa imi reinnoiesc garderoba.Daca de la sezon la sezon mai apare cate ceva nou in tendinte atunci clar vreau si eu,bineinteles daca mi se si potriveste.
Cateva reguli care ar trebui respectate,pentru a te bucura de o garderoba functionala,ar fi
Sunt absolut sigura ca te-ai aflat de N ori in situatia in care ” nu ai cu ce sa te imbraci” in conditiile in care hainele mai au putin si dau pe dinafara  :))
Asa dar,regulile sunt :
1.Fati curatenie in dulap periodic.
Alege si pastreaza hainele versatile,care pot fi usor combinate.Bluze sau camasi vaporoase care pot fi usor asortate c fuste sau pantaloni.Sacoul este o piesa must have in garderoba unei femei.Jeansi,tricoul alb,obiecte vestimentare negre acestea sunt haine ce nu se vor demoda niciodata.
2.Pastreaza de asemenea piesele din sezonul trecut,acestea se pot mixa cu tendintele actuale si poate iesi o tinuta de nota 10.
3.Daca ai o jacketa si crezi ca nu o mai porti daruieste,la fel si cu restul hainelor.Iati o zi libera,probeaza toate hainele si vezi ce iti mai vine si ce nu.Vezi ce haine vrei sa mai porti si ce nu.La final poti sa iti dai seama ca 3/4 din hainele din dulap le tii de geaba.
Aceste  haine le poti darui dupa cum am zis,sau poti organiza un schimb de haine cu prietenele tale.
Cu siguranta ai vazut tu ceva la ea ce ti-a placut, acum poate e momentul sa fie al tau.
4.De asemenea daca ai un obiect vestimentar care tu crezi ca s-a demodat dar totusi l-ai mai purta,atunci readu-l la viata.Aduga-i acel ceva care ii lipseste si prietenele tale vor crede ca ti-ai cumparat un obiect vestimentar nou.
5.Transformati hainele..O rochie lunga poate deveni usor o rochie scurta,de asemenea una scurta poate fi un top apreciat 🙂 
Blugii aia vechi de care te-ai saturat transformai in ripped jeans ca tot se poarta.Tenisilor adauga-le paiete,strasuri 
6.Ai pantofi carora li s-a uzat talpa,du-i la reparat..iesi mult mai ieftin decat sa iti cumperi o noua pereche.
7.Defineste-ti stilul,iar daca lucrezi intr-un birou,piesele esentiale sunt ; fusta conica,pantalonii tip creion,camasa,sacoul si rochia cu taietui simple dar eleganta in acelasi timp.
8.Nu uitat de accesorii,in acest sezon inca se mai poarta piesele mari si voluminoase,- cercei candelabru si colierele stratament.
Nu le folosi niciodata impreuna.Intodeauna cate una singura,mai ales daca sunt mari.
9.Ultima si cea mai importata regula din punctul meu de vedere .Nu incerca sa epatezi.Moda poate fi foarte inselatoare,mai ales daca nu stapanesti foarte bine secretele unui stil impecabil.
Poti sa cazi foarte usor dintr-o extrema in alta.
Cam acestea sunt sfaturile mele,in ce priveste organizarea garderobei.
Pareri ?Alt ceva de completat  ?

Deyutza

7 Comments

  1. Bune sfaturi.Si eu imi triez in fiecare an hainele si care nu-mi mai vin sau cred ca nu o sa le mai port le duc la tara. Acolo, nu am haine cate amatoare sunt.

  2. sfaturi bune,nu pot spune ca am obiceiul sa transform hainele,sa le dau o alta nota moderna ,dar sunt adepta ,,daruitului,,chiar saptamana aceasta am facut o revizuire a garderobei si mai dam ca este frumos sa daruiesti

  3. ahhh,si fetita mea a invatat aceasta regula ca primavara revizuim garderoba si dam hainutele care crede ea ca nu se mai imbraca cu ele ,asa ca printesica mea devine domnisoara in toata regula .

  4. Sfaturile sunt foarte bune si tocmai mi-am dat seama ca n-am mai facut demult curatenie in dulap. E timpul, pentru ca oricum port doar 2-3 piese vestimentare care imi plac foarte mult.

  5. Sfaturile sunt foarte bune si tocmai mi-am dat seama ca n-am mai facut demult curatenie in dulap. E timpul, pentru ca oricum port doar 2-3 piese vestimentare care imi plac foarte mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.