Notd – Love is in the air

Luna februarie sau mai nou numita luna iubirii…o tine dintr-o sarbatoare intr-alta …24 ziua iubiri in varianta romaneaca.Daca pe 14februarie s-a sarbatorit Valentine’s day astazi sarbatorim Dragobetele.

Legenda Dragobetelui spune ca acesta s-a numit initial Dragomir, simbolizand zeul iubirii, fiind considerat copilul Babei Dochia.El este sarbatorit in ziua imperecherii pasarilor care se strang in stoluri, ciripesc si incep sa-si construiasca cuiburile. De aceea, fetele si baietii asteptau cu nerabdarea si sarbatoreau Dragobetele pentru a fi si ei indragostiti tot anul. In aceasta zi, considerata, local, prima zi de primavara, fetele si baietii se adunau in grupuri si ieseau haulind si chiuind in camp, de unde adunau viorele si tamaioare. 

Nu am avut timp sa pregatesc o manichiura cu specific romanesc,insa mi-a ramas o manichiura nepostata de la Valentine’s si m-am gandit sa o postez acum decat sa astept pana la anul :))) Am  purtat- o chiar in ziua de Valentine’s si sper sa va placa…e despre iubire 🙂 

Deyutza

9 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.