Cum imi curat peria de par

Cine are parul lung,cine foloseste perie cu siguranta ii va fi de ajutor acest articol.
Curatarea constanta a periei de par este importanta pentru ca podoaba ta capilara sa-si mentina sanatatea. Daca peria este murdara inseamna ca a acumulat reziduuri provenite din produsele de styling, fire de par, praf si chiar bacterii. Toate acestea se pot transmite de pe perie pe par si invers, iar rezultatul nu este o surpriza: par gras, imbacsit, lipsit de stralucire, tern.

Am parul destul de lung si doar perie folosesc.Nu stau sa o curat zilnic,dar o odata la o saptamana  cel mult 2 ii fac cate o baie :).Specialistii in beauty ne avertizeaza ca peria de par trebuie curata cel putin o data pe saptamana. Ma declar guilty 😀 
Ma dispera cand se strange la baza perilor cate chestii pe care cu greu le scot.
Astazi vreau sa va impartasesc si voua cate ceva din experienta mea cu peria de par.
Una din metode ar fi sa , inmoi peria in apa cu sampon timp de cel putin 5-10minute. Apoi, foloseste pieptanul  sau  o periuta de dinti(noua) pentru a scoate dintre tepii periei firele de par care pot fi indepartate mai usor. Dupa aceea, trebuie sa inmoi din nou peria in apa cu sampon, dupa care sa o clatesti bine. Vei vedea ca vei fi multumita de rezultate!  De asemenea poti inmuia peria si intr-un bol cu apa si cateva picaturi de otet.Acesta din urma va ajuta la inderpartarea eficienta a murdariei si la dezinfectia ei.Dupa ce ai spalat bine peria o poti clati cu apa rece si trebuie sa o lasi la scurs cu perii in jos.

Eu una in momentul de fata detin o perie lata tip paleta,insa ma bate gandul sa imi iau una cu dintii de lemn .

 Am inteles ca o astfel de perie actioneaza delicat asupra scalpului si parului, permitand descurcarea cu usurinta a acestuia. Lemnul este materialul ideal intrucat este un bun conductor de caldura naturala, reusind sa reduca timpul de uscare si sa neutralizeze electricitatea statica. Periile cu tepi din lemn ofera combinatia perfecta intre periaj si pieptanare, oferindu-ti in acelasi timp si un masaj al scalpului.Yeee  Sunt potrivite pentru majoritatea tipurilor de par, reusind sa faciliteze descalcirea parului si sa il netezeasca in acelasi timp.Deci nu am cum sa dau gres cu o asemenea perie. 

Voi ce fel de perii folositi si cel mai important cum le curatati ? 

Deyutza

One Comment

  1. nu folosesc perie 🙂 acum am părul scurt , am un păr cu volum , fir gros și aspru , folosesc pieptăn, dacă aș folosi perie îl electrizează 🙁 dar și pieptănul îl spăl foarte des, îl spăl cu o periuță mică 🙂
    nu suport să_mi folosească altcineva pieptănul meu, așa ca fiecare este cu pieptănul lui, formă diferită și culori diferite =)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.