Pentru ca e duminica am zis sa va indulcesc cu ceva bun.
Sambata trecuta am fost libera si am zis sa fac ceva dulce familiei.Cum vara e sezonul capsunilor,iar eu le-am manca in orice forma…m-am decis sa le pun si in briose 🙂
Asa dar reteta mea pentru briose este urmatoarea
350gr de faina
2-300gr capsuni
200gr zahar
50ml ulei
3oua
1 praf de sare
1 plic de praf de copt
150ml lapte dulce
Mod de preparare :
Intr-un bol punem ingredientele uscate , faina amestecata cu praful de copt,zaharul si praful de sare si amestecam foarte bine.In alt bol punem ingredientele lichide uleiul,laptele si ouale.Amestecam bine bine si apoi turnam peste cele uscate.Amestecam cu o spatula pentru ca briosele sa iasa pufoase.Capsunile le taiem in cubulete sau felii,dupa preferinte si apoi le adaugam in aluatul deja format.
Le incorporam bine iar apoi putem sa le punem in forme.Eu am pus doar pe jumatete in forme pentru ca ele la copt ,mai cresc si nu e necesar sa umplem pana sus formele.
Dam briosele la cuptor pentr 15-20 min.Le verificam cu scobitaorea,daca aceasta e curata atunci briosele sunt gata si numai bune de mancat .
Dupa ce s-au racit putin putem presara si putin zahar pudra.
Pofta buna !
arata superb