Prajitura Norisor

Prajitura norisor

Daca e sambata atunci e timpul sa facem ceva dulce ….Ceva rapid..Pe cat de rapid am facut-o pe atat de rapid s-a si mancat .Ma gandesc sa mai fac una..ca nu prea i-am simtit gustul …:))Tava s-a terminat cat ai zice peste

Pentru blat
  • 5 galbenusuri
  • 200 gr faina
  • 100 gr zahar
  • 10 linguri de apa
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 plic zahar vanilinat
 Pentru crema
  • 350 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 1 lingura de amidon
  • 250 gr unt
  • 100 gr fulgi de cocos
  • esenta de vanilie
Pentru bezea
  • 5 albusuri
  • 100 gr zahar
  • 25 gr ciocolata alba
Blat
Pentru blat se freca bine galbenusurile cu zaharul si cu zaharul vanilinat, pana se face o crema, apoi se adauga apa si faina amestecata cu praful de copt.
Se unge o tava cu unt(sau se pune hartie de copt) si se  intinde bine compozitia obtinuta.Se introduse tava in cuptorul incalzit, la foc mic, pentru cca 20 min.
 crema
Se amesteca zaharul, fulgii de cocos, amidonul, apoi se adauga laptele si se pune cratita pe foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa. Dupa ce se racoreste se adauga esenta de vanilie.
Se mixeaza bine untul si se adauga din compozitie cate o lingura, pana cand se incorporeaza in totalitate.

Bezeaua
Pe baie de abur se bat bine albusurile cu zaharul.(eu le-am batut cu mixerul normal )
Montarea prajiturii 
Peste blatul racit se adauga crema, se niveleaza bine apoi se pune bezeaua, la final radem ciocolata alba.

Pofta buna !!!

Deyutza

7 Comments

  1. Arata foarte bine.Mi-ai facut pofta 🙁 si nu prea as mai vrea sa prepar dulciuri.Orice bucatica inseamna +100 sau +200 grame la greutate

  2. Ne stricam prietenia 😀 Nu-mi mai face de-al de astea ca mor si nu am voie. Nu am voie sa mananc dar nici sa mor . Arata super si cred ca e si bunaaaaaa. Ador bezeaua

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *