Cum creste parul ?

Părul este una dintre comorile mele .Încerc să am cât mai multă grijă de el , să îl rasfăţ şi să îi ofer tot ce are nevoie .Cred că toate ne dorim un păr frumos , lung ca al Ilenei Cosanzeana să fie sănătos şi strălucitor să întoarcă toate privirile .Nu ştiu câte dintre voi cunosc părţile mai ascunse despre păr şi creşterea lui . Cu ce ştiam eu şi ce informaţii am mai găsit pe internet am reusit să fac un mic articolaş .Sper să va placă .

Părul are o structură complexă, alcătu­ită din fibre de keratină – keratină este o proteină structurală puternică ce se găseşte şi în unghii şi în stratul super­ficial al pielii.
Fiecare fir de păr este alcătuit din trei straturi concentrice (circulare) de celule keratinizate (ce conţin keratină): medulara, corticala şi cuticula.
Medulara (partea centrală) con­stă din celule mari ce conţin keratină moale, separate parţial de spaţii aeri­ene. Corticala, stratul mai consistent ce înconjoară medulara, constă din mai multe straturi de celule aplatizate, ce conţin keratină dură.
STRATUL PROTECTOR
Cuticula este stratul situat cel mai exterior şi este alcătuită dintr-un sin­gur strat de celule ce conţin keratină dură, ce se aşază unele peste altele, ca ţiglele unui acoperiş.
Acest strat al firului de păr, situat la exterior, conţine cantitatea cea mai mare de keratină şi întăreşte şi prote­jează firul de păr, ajutând la menţine­rea în stare compactă a straturilor din interior. Cuticula tinde să se distrugă, pe măsură ce firul de părîmbătrâneşte sau este lezat, permiţând fibrilelor de keratină, sau fibrelor mici, din corti­cala şi medulară, să se despindă, dând naştere unui fenomen obişnuit, cel de „despicare” a firelor de păr la capăt.
Ce determină creşterea părului?

Fiecare fir de păr este împărţit în tulpină (partea vizibilă) şi rădăcină. Rădăcina fiecărui fir de păr este înve­lită într-un folicul pilos, situat sub suprafaţa pielii. La bază, firul de păr se lărgeşte, formând bulbul pilos.
FORMAREA PĂRULUI
Bulbul pilos conţine o masă nedife­renţiată de celule epiteliale (matri­cea firului de păr), care suferă un proces de diviziune, din care rezultă firul de păr. Bulbul pilos este hrănit de o reţea densă de capilare, care sunt aprovizionate de papilele der-mice (o prelungire a dermului).
STIMULAREA CREŞTERII
Semnalele chimice de la papilă sti­mulează matricea celulară, deter­minând procesul de diviziune celu­lară şi producerea firului de păr. Pe măsură ce se produc noi celule de către matrice, cele mai vechi sunt împinse în sus şi se unesc între ele. Ele devin din ce în ce mai keratini­zate şi mor. Astfel, firul de păr care creşte din scalp nu mai este viu, dar datorită procesului activ de diviziune celulară ce are loc la nivelul rădăci­nii, firul de păr creşte cu aproximativ 0,3 mm pe zi.
Şi app de păr luni cred că merg sa ma tund .Firele de păr au început să mi se despice şi să se tocească , cred că voi face o mică schimbare , vedem ce o să zică şi stilista .

Deyutza

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.