Cum ne facem singuri rau

De multe ori ii hrănim pe cei mici si chiar  pe noi cu tot felul de salamuri , cremvusti sau mai stiu eu ce parizer. Noroc cu mine ca nu sunt carnivora ,insa nu refuz niciodată un sniţel de pui sau ştiu eu ce fripturică  🙂
Cu toate acestea ii mai dau copilului cremwuşti de pui , dar în urma acestui articol nu cred că ii voi mai da . Nu zic niciodată ,vorba aia nu zi niciodată .niciodată nu ştii ce se poate întâmpla .
Iată ce am aflat despre toate aceste preparate .
Carnea este preparat din resturi de carne de porc (bucăţile care rămân după ce carnea şi slănina au fost îndepărtate de pe oase), la care se adaugă pui sau curcan ( pielițe). Pasta din șoric e la modă!  Această carne este amestecată cu apă, conservanţi, arome şi coloranţi. Majoritatea conţin foarte puţină carne (5-10%). În schimb, conţin până la 64% carne recuperată mecanic (pastă care rezultă după ce o carcasă este introdusă într-o presă metalică şi amestecată cu apă). “Carnea” rezultată din acest proces este de zece ori mai ieftină decât cea obişnuită.

Apă
Apa este adăugată pentru a câștiga la greutate…
 3.  Amidon… amidon de cartof, făină de grâu sau pesmet amestecat cu sare. Amidonul conferă mai mult volum . De asemenea, el  leagă compoziţia şi face ca aceasta să arate “a carne” şi să fie mai gustoasă.
4. Sare
…aproximativ 2% sare, ceea ce înseamnă că intră în categoria alimentelor cu nivel ridicat, iar consumat în exces poate creşte riscul de hipertensiune arterială, infarct şi boli de inimă.
5. Proteină din lapte
Unii producători folosesc proteină din soia, care poate, de asemenea, să confere volum produsului.
6. E250 – nitrit de sodiu
Nitritul de sodiu este adăugat pentru a împiedica schimbarea culorii
7.  E451 – trifosfaţi de potasiu şi sodiu
Dau hot dog-ului o textură fermă şi permit uleiurilor şi grăsimilor să se amestece cu apa. E451 este folosit şi în detergenţi, pentru dedurizarea apei.
8. E452 – polifosfaţi
Sunt emulsificatori şi stabilizatori, care îmbunătăţesc textura hot dog-ului şi împiedică râncezirea.
9.    E301 – ascorbat de sodiu
Este o formă de vitamina C care împiedică pierderea culorii.
10. E120 – carmin
Este un colorant care se găseşte în , rujuri, glazură şi poate provoca reacţii alergice sau chiar şoc anafilactic la unele persoane.
11. E160c – extract de ardei iute
Este un colorant natural produs din ardei iuţi indieni.
12. Arome
… arome artificiale de fum, ierburi, condimente, ţelină şi pudră de usturoi.
Ei bine , voi ce ziceţi mai mâncaţi cremwuşti în perioada următoare   🙂  ?

Deyutza

4 Comments

  1. Nu sunt nici eu mare carnivora dar in ultimele luni am mai mancat astfel de junk-food-uri din lipsa de timp de gatit pt mine. fetitei inca nu ii dau mancare solida ci ne limitam la mici piureuri din fructe si legume. Carnita vreau sa i-o introduc cu luna a 7-a si va fi de vita sau pui de la tara de la buni 😉 A fost la o emisiune a lui Jamie Oliver un episod cu el in State, mai exact in oraul cu cel mai mare nr de obezi de acolo si a inceput un program de educatie gastronomica in scoli: a modificat meniurile servite de copii la scoala, le-a arata cum arata legumele si fructele adevarate, a facut vizite acasa sa ii indrume si pe parinti sa schimbe ceva si nu in ultimul rand a facut un exeriment cu copii de fata. Le-a aratat cum se face un hamburger (a us in el toate chestiile alea dezgustatoare care le-ai mentionat si tu) si desi toti erau scarbiti de ingrediente raspunsul la intrebarea finala "Cine ar manca acest hamburger?" raspunsul a fost pozitiv din partea tuturor. Motivul: e gustos si le era foame 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.