Bagajele pentru vacanta

Unele dintre voi poate aţi fost deja în vacanţă , altele poate abia asteptatţi. Printre cele care abia aşteaptă mă număr şi eu .Mai am câteva zile şi vă salut din Turcia timp de 2 saptămâni . Din acest motiv mă gândeam că poate un articol despre cum să alegi valiza corectă , ce să nu îţi lipsească din bagaj v-ar fi de ajutor . 

Alege valiza potrivită. Alege o valiză de calitate, rezistentă şi uşor de manevrat. Există acum trolere cu patru roţi, pe care le poţi transporta fără efort. E preferabil să ai două bagaje: unul mai mare, pentru cală (dacă mergi cu avionul) şi altul mai mic, de mână, pe care îl poţi pune în compartimentul de deasupra scaunului din avion.
Informează-te despre locul în care ajungi. Este important să ştii cum e clima, cultura locului în care mergi şi ce activităţi ţi-ai propus să faci. Acestea te vor ajuta să alegi hainele şi obiectele potrivite.
Fă-ţi o listă cu tot ce intenţionezi să iei la tine. Astfel nu vei uita nimic şi vei avea timp să speli şi să calci hainele. De asemenea, notează şi cosmeticele, electronicele, accesoriile, încălţămintea.
Alege haine care se întreţin uşor. Mai exact, ia-ţi haine care se spală uşor de mână (astfel nu vei căra tot dulapul) şi evită-le pe cele care necesită călcare.
Rulează hainele, nu le împături! Acest mod de aranjare te va ajuta să câştigi mai mult spaţiu în valiză, exploatând fiecare colţişor.
Cumpără kituri cu produsele de îngrijire. Decât să cari şamponul, balsamul, gelul de duş, cremele de faţă sau de corp care pot cântări chiar câteva kilograme, optează pentru variante mici, de călătorie, ale acestor articole. Dimensiunile reduse le fac ideale pentru a fi luate şi în avion.
Depozitează încălţămintea în saci de pânză. Pune fiecare pantof în câte un sac. Astfel nu vor atinge hainele şi îi vei putea strecura perfect printre ele în bagaje. Alege încălţări confortabile, pe care le poţi purta ore întregi. Nu lua pantofi noi!
Ia-ţi la tine medicamente de bază. De obicei, în alte ţări, nu poţi cumpăra nimic de la farmacie fără reţetă. Aşadar, ia la tine pilule împotriva durerilor de cap sau a problemelor digestive. Poţi pune şi leucoplast, antitermice sau altele, după nevoi.
Strecoară şi o carte sau o revistă în bagaj. Sunt utile pentru citit în avion sau chiar în concediu. Te ajută să îţi umpli timpul cu folos şi să te relaxezi.

Eu una m-am ghidat după aceste sfaturi şi am avut un sejur in Turcia superb , cu toate acestea un last minute Spania nu mi-ar strica.

E

Deyutza

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.