Va ademeneam zilele trecute ,pe facebook cu o budinca de gris .
A fost apreciata budinca mea atat pe facebook cat si acasa asa ca ma gandeam sa va dau si voua
reteta:
Poze din timpul pregatiii nu am facut ,nu mi-a stat gandul la asta eram tare ocupata ,dar cand am sa mai fac budica am sa pozez si aceste etape.
- 500 ml lapte,
- 100 g zahar,
- aprox. 100 g gris,
- 50 g unt,
- 3 oua,
- zahar pudra,
- scortisoara macinata si stafide optional.
Eu am dublat aceasta cantitate si tot n-a fost de ajuns sa mancat atunci pe loc toata tava 🙂
Se pune laptele la fiert impreuna cu putina scortisoara. Cand laptele da in clocot, se adauga untul, zaharul si grisul. Se lasa sa fiarba la foc mic, amestecand continuu cu o lingura din lemn sau cu mixerul, la o viteza mai mica. Dupa ce compozitia s-a ingrosat, se opreste focul si se lasa sa se raceasca. Se adauga ouale batute, putin cate putin si mixand pana la incorporarea completa.Se adauga si stafidele daca e cazul.
Se tapeteaza un vas rotund cu unt si se toarna compozitia de budinca. Se coace in cuptorul deja incins, timp de 35-40 minute, se opreste focul si se mai lasa in cuptor 15 minute. Se lasa sa sa raceasca foarte bine, inainte de a fi taiata.
Deasupra se pudreaza cu zahar si/sau scortisoara.
Este foarte delicioasa.
Pofta buna!
E absolut delicioasa!:)
arata super care este secretul de a iesit asa frumos colorata ? ai pus oua de tara? pui ouale cind este fierbinte grisul nu se taie?
yummy! 🙂
suna delicious si arata bine, cu gris nu am mai facut, doar cu paste si branza 🙂
Da claudia , am pus oua de casa ,mama are gaini ca sta la curte . Ouale le-am pus cand sa mai racit grisul , nu stiu din ce motiv dar asa am gasit intr-o reteta asa am facut si eu 🙂
arata deliciossss,o sa fac si eu!