Risk vs reward

Ma gandeam intr-o perioada (nu foarte indepartata) cand nu stateam foarte bine cu banii daca un om decent, relativ educat si empatic, ar putea sa organizeze un scam pe modelul The Sting plus Oceans’s Eleven in combinatie cu Matchstick Men si un pic de Conmen. Cine nu a vazut filmele sa le vada intai apoi sa citeasca post-ul. On second thought, apoi sa mai citeasca cate ceva. Bun. Si cum ar fi posibil ca si resurse, oameni implicati, proiect si mai ales deznodamant pozitiv. Ca daca toata lumea moare e cam nasol. Mai ales aia buni, si aia rai raman cu banii. Acum nu ma gandeam la ceva violent, doar o scamatorie prin care poti sa obtii o suma destul de mare de bani, de la un personaj absolut dizgratios, si care sa nu ii merite. Daca eram in Sting, faceam o chestie gen casa de pariuri cu mobila la comanda si scaune birouri de  la www.vreaumobila.ro , display-uri cu pariurile, casieria, baietii care stau pe acolo si tot asa. Si faci cumva sa prostesti pe cineva ca ai ponturi, pe un meci care a avut loc acum ceva timp si e inregistrat, il lasi o data si apoi pierde maxim si el si tu sa fie credibil. Sau, chestiile pe care le facea Nicholas Cage cu diverse fraude bazate pe lacomia oamenilor  – castig rapid, frica de a il pierde etc. La Conmen e  cea mai realista radiografie a lumii escrocilor – fara sentimente de vinovatie, fara implicari emotionale cu cei din ehipa. Pana si baiatul “bun” dintre ei e tot escroc –  ii spune iubitei ca un colier pe care tocmai il furase ii apartinuse mamei lui.
Joke aside, chiar daca ce s-a intamplat prin filme ar putea avea o aplicare reala – adica as fi atat de istet, as avea scule si oameni, eu nu vad cum ar putea sa mearga bine. Mereu in real life ceva merge prost. Adica, baietii cu mobila pe care ii sun la 021 330 94 37 pot sa isi dea seama ca ceva nu e ok, ca ei sunt aia care au facut mobila la casa de pariuri cu trei ani in urma. Sau intra cine nu trebuie cand nu trebuie. Sau cineva se imbata, sau pierde ceva, sau spune ceva gresit. Sau se sperie, are remuscari sau se lacomeste. Sau mai grav cineva e ranit. Recunosc cu mana pe inima ca daca as avea cea mai mica senzatie ca ar fi posibil, as incerca. Daca auziti de cineva care a plecat cu toate fondurile de la Mercadia Holding si nu l-a prins nimeni niciodata, si acum DP plange neconsolat, ganditi-va la mine.

Deyutza

One Comment

  1. FILMELE SINT DIN FACUTE DIN IMAGINATIA CUIVA NU SE INTIMPLA IN REALITATE VIATA ESTE MULT MAI DURA TRECE PESTE ORICE SCENARIU DE FILM.IN ZIUA DE AZI ESTE CRIZA NICI FILMELE NU MAI AU ACELEASI EFECTE SPECIALE CA PE VREMURI;NU MAI SINT ASA SPECTACULOASE…PARCA SE FAC FILME MAI PUTINE DECIT IN ALTI ANI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.