Prajitura cu Caise
Ingrediente:
Mod de preparare :Spalam caisele, le taiem pe jumatate si le scoatem samburii.
Separam cele 10 oua, albus de galbenus.
Galbenusurile le frecam cu sarea, uleiul, vanilia si coja rasa.
Pregatim zaharul si faina.
Batem albusurile la mixer cam pe jumatate, dupa care punem zaharul si continuam sa mixam pana se fac spuma si se topeste zaharul.
Peste albusuri punem galbenusurile, putin cate putin, amestecand cu grija prin rotire de jos in sus, cu o spatula.
Urmeza faina pe care o incorporam tot la fel usor, treptat.
Intr-o tava unsa bine cu ulei si tapetata cu faina, turnam compozitia obtinuta.
Asezam caisele si introducem tava in cuptorul incins in prealabil, la foc moderat pentru 20- 30 de minute.
Faceti testul cu scobitoarea.
Dupa ce s-a mai racit, se scoate, se taie si se pudreaza cu zahar.
POFTA BUNA!
mmm…mi-ai facut pofta de ceva bun 🙂
arata minunat mi-ai facut pofta o sa fac si eu
o sa fac si eu o reteta de vara delicioasa